Модел наставе

Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, на читавој територији Републике Србије (осим у неким јединицама локалне самоуправе) у септембру, настава у школи одвијаће се по моделу I који подразумева наставу и учење у школи кроз непосредни рад. Сви ученици присуствују истовремено свим облицима образовно-васпитног рада у школи. Свако одељење има своју учионицу, нема кабинетске наставе, а часови трају 45 минута. О појединостима о реализацији наставе ученици ће бити обавештени по доласку у школу.

Обавештење

Упис ученика другог, трећег и четвртог разреда за школску 2021/22. годину је у уторак, 31.08.2021. године од 8 до 12 сати у просторијама школе.

Први наставни дан је среда, 01. септембар 2021. године. Настава ће се одвијати у преподневној смени са почетком у 7:30 сати. Ђачки аутобуси саобраћаће према устаљеном реду (ред вожње се налази у секцији линкови).

Најбољи ученик школске 2020/2021.

На седници наставничког већа 10.06.2021. за најбољег ученика проглашена је Ковачевић Изабела, ученица четвртог разреда гимназије.

У школи је 12.07.2021. године организован пријем за најбољег ученика школске 2020/2021. године. У присуству родитеља и чланова наставничког већа, ученици Изабели Ковачевић уручени су поклони од стране школе, општине Нова Црња, престолонаследника Александра Карађорђевића и спонзора: Миланков Љубомир, Шуша Милан и Туристичка Организација Нова Црња који су донирали новац за куповину лаптопа.

У име колектива школе, ученице и њених родитеља, захваљујемо свима који су дали свој допринос и наградили овај успех.

Наши професори предавачи средњошколцима из целе Србије

У складу са дописом Министарства просвете и Школске управе Зрењанин, јавно похваљујемо допринос и ангажовање наших колега, професора који су снимали часове из српског језика и књижевности и математике за јавни сервис: Недељков Јелена, Ћиковић Јован и Сирар Милош.

Поносни смо на њих и њихов рад!

Упис 2021/2022.

Први уписни круг за ученике првог разреда одржаће се у просторијама школе у понедељак и уторак 12. и 13. јула у периоду од 8-15 часова.

Други уписни круг је у петак 16. јула од 8-15 часова.

Упис ученика другог, трећег и четвртог разреда за школску 2021/2022. је у уторак 31. августа од 8-12 часова.

Летњи распуст

Нека ваш летњи распуст постане филмски распуст за памћење!

Свим ученицима желимо пријатан одмор.

Награде за одличне ученике

Сви ученици који су постигли просек преко 4.50 са пребивалиштем на територији општине Нова Црња, награђени су бесплатним сезонским улазницама за базен.

Видовданске награде

У понедељак 28. јуна у општини Нова Црња, одржана је традиционална додела књига најуспешнијим ученицима.

Матурско вече

У уторак 22. јуна у ресторану "Мркшићеви салаши" у Српском Итебеју, завршни разреди наше школе прославили су матурско вече.

Црвени крст и СШ "Ђура Јакшић"

На годишњој скупштини, 22.06.2021. године, Црвени крст Нова Црња и Црвени крст Србије доделили су појединачне захвалнице и Сребрни знак Средњој школи "Ђура Јакшић" за значајне резултате у остваривању задатака и циљева Црвеног крста.

Додела диплома

У петак 11. јуна, завршним разредима школе уручене су дипломе.

Поклон школској библиотеци

Школска библиотека богатија је за двадесетак наслова, поклон др Милана Мицића и Матице српске.

Посета Матици српској

Туристичка организација општине Нова Црња организовала је посету Матици српској за најбоље ученике наше школе. Ученици су се упознали са историјом и начином функционисања ове установе, посетили изложбене просторије и библиотеку Матице српске.

Овим путем се захваљујемо нашем домаћину Милану Мицићу, генералном секретару Матице српске, општини Нова Црња и ЈКП "8. август" који су нам омогућили ову посету.

"Кенгур без граница" 2021.

У четвртак 10.06.2021. године, одржано је такмичење "Кенгур без граница" у просторијама школе. Резултати такмичења ће бити накнадно објављени на сајту Друштва математичара Србије.

Упис 2021.

Зашто уписати СШ "Ђура Јакшић" ?

Обавештење

Од понедељка, 31. маја 2021. године, настава у школи изводиће се у поподневној смени са почетком у 12:30 сати.

Маркетинг школе

Упознајте нашу школу кроз кратак видео запис који су осмислили ученици који су били и који су још увек део нашег тима!

Погледај видео

Семинар

Обука запослених у образовању за примену образовних стандарда и самовредновање рада установа у основном и средњем образовању.

Руска чајанка

На часу руског језика, матуранти гимназијског одељења са професором руског језика, одржали традиционалну руску чајанку.

Недеља Црвеног крста

У холу школе, волонтери Црвеног крста заједно са Дејаном Обрадовић поделили промотивне материјале ученицима.

Пролећни крос

Одржан је пролећни крос на спортском терену у дворишту школе, 7. маја 2021. године.

Пролећни распуст

Пролећни распуст је од 30.04. - 04.05.2021. године.

Настава ће се од среде 05.05.2021. године изводити у преподневној смени са почетком у 7:30 сати.

У школу долази друга група у одељењима која се деле.


Срећне празнике желимо свим ученицима и њиховим породицама и запосленима у школи.

Обавештење

Од понедељка 19. априла 2021. године, настава у школи изводиће се у поподневној смени са почетком у 12:30 часова. Друга група долази у школу, а прва група прати наставу од куће. Ради се по већ устаљеном распореду часова.

Обавештење

Настава у свим средњим школама, на основу препоруке кризног штаба и одлуке Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одвијаће се на даљину у периоду од 8. до 12. марта 2021. године. О евентуалним изменама у даљем начину рада, ученици и запослени ће бити благовремено обавештени.

Промоција Универзитета Едуконс

Ученицима завршних разреда свој програм за упис на прву годину студија, представила је наша некадашња ученица Татјана Радаковић заједно са колегиницом из тима за маркетинг Универзитета Едуконс из Новог Сада.

Помози другу свом

Успешно је окончана акција "Помози другу свом", акција прикупљања помоћи породици Бјелајац из Српске Црње. Прикупљено је 34620 динара и новац је уплаћен на рачун који је достављен школи. Доказ о уплати средстава је прилог записнику са седнице Ученичког парламента.

Захваљујемо се свим ученицима и запосленима који су се прикључили акцији и својим учешћем помогли породици наших ученика!

Обавештење

Од понедељка 01.03.2021. године, настава у школи одвијаће се у преподневној смени са почетком у 7:30 сати.

Помози другу свом

У току је хуманитарна акција прикупљања средстава за помоћ породици Бјелајац у организацији Ученичког парламента наше школе. Сви ученици и запослени који желе помоћи овој породици могу дати свој допринос или прилог на добровољној бази, задуженом ученику у свом одељењу или секретаријату школе од 12. до 28. фебруара 2021. године.

Средња школа "Ђура Јакшић" добитник грамате СПЦ

Седница ученичког парламента

У четвртак 11.02. за време другог часа, одржаће се седница Ученичког парламента у библиотеци.

Предавање Црвеног крста

У понедељак, 8. фебруара у школи је одржано предавање поводом обележавања 145 година од оснивања Црвеног крста. Гост предавач је била бивша ученица наше школе, Дејана Обрадовић.

Школска слава - Свети Сава

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, школа ће ове године обележити школску славу - Светог Саву поштујући прописане мере безбедности и заштите здравља ученика и запослених. Овај датум, када школа празнује своју славу, утврђен је као радни дан, без одржавања наставе у календару образовно-васпитног рада. Свим ученицима и запосленима честитамо школску славу - Светог Саву!

Управа школе

Честитка председника општине поводом дана Светог Саве

У документу испод налази се честитка председника општине поводом обележавања Светог Саве - школске славе.

Предавање на тему "Превенција рака грлића материце"

Данас, 22.01.2021. године, у медијатеци школе одржано је предавање на тему "Превенција рака грлића материце" од стране Црвеног крста општине Нова Црња. Ученице су се одазвале позиву за предавање у великом броју и заинтересовале се за тему.

Почетак другог полугодишта

Друго полугодиште школске 2020/21. године почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године.

Настава ће се одвијати у преподневној смени са почетком у 7:30 сати. Ђачки аутобуси кретаће се према устаљеном реду вожње приликом доласка деце у школу. Последњи час завршава се у 11:55 сати, а повратак ђачких аутобуса из Српске Црње је у 12 сати. Одељења која су дељена на групе и даље ће тако радити па ће смењивање група бити на недељном нивоу. У понедељак полази прва група, а наредне недеље друга. Одељења са малим бројем ђака долазиће свакодневно у школу. Желимо свим ученицима успешан почетак другог полугодишта и што мање изостанака!

Управа школе

Обавештење о преласку на онлајн наставу

Од понедељка 30.11.2020. настава ће се одвијати онлајн. Детаљна упутства се налазе у документима испод.

Семинар за запослене

Одржан семинар за запослене, 4.11.2020. и 5.11.2020. године у медијатеци школе на тему: "Практични приступи деци са аутизмом и адхд".

Јесењи крос

На спортском терену у дворишту школе одржан је јесењи крос 16.10.2020. и 19.10.2020.