Ред вожње ђачких аутобуса

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ

У понедељак, 31. августа 2020. године, ученици првог разреда уколико желе могу доћи у школу у периоду од 8 до 12 сати како би се упознали са одељењским старешином и школским простором.

Уторак, 1. септембар 2020. године је први наставни дан. Настава за све ученике првог разреда и прве групе другог, трећег и четвртог разреда почиње у 7:30 сати.

Одељењске старешине ће путем вибер групе обавестити ученике којој групи према подели припадају.


Распоред одељења, односно група по учионицама, одељењске старешине ће ученицима дати првог наставног дана.


ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ 2020/2021.

Поштовани родитељи и ученици,


Наставничко веће СШ "Ђура Јакшић" из Српске Црње, на седници одржаној 24.8.2020. године, донело је одлуку о организацији наставе у септембру месецу у школској 2020/2021. години, по којој ће се радити по Б - комбинованом моделу, а у складу са стручним упутством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Кратак опис Комбинованог модела наставе - модел Б:

Одељења са више од 15 ђака делиће се у две групе. У једној недељи непосредни рад у школи биће организован за ученике прве, а у другој недељи за ученике друге групе. У другој недељи ће ти исти ученици наставу, према утврђеном распореду, похађати од куће (онлајн). Распоред који важи за наставу у школи, примењиваће се и док траје настава на даљину.


Часови у трајању од 30 минута биће у септембру организовани у преподневној смени, са почетком у 7:30 сати. Одмори између часова трајаће 5 минута, а велики одмор, након трећег часа трајаће 30 минута. Настава у школи завршава се у 11:55 сати, а повратак аутобуса планиран је за 12 сати.


Превоз ученика путника биће обезбеђен и вoдиће се рачуна о мерама заштите и превенције од COVID -19. Аутобуске линије кретаће се према устаљеном распореду који је доступан на сајту школе.Кратак опис Наставе на даљину - модел А:

За ученике који се одлуче за наставу на даљину биће прилагођен распоред часова и све активности наставе и учења одвијаће се искључиво на даљину, док ће се провера знања и оцењивање вршити у школи у договору са предметним професорима.


У ДРУШТВУ ДОНАТОРА

Ученици генерације, Вујасиновић Наташи, фирма ЗЗ "ПЛАСТ" и породица Зечевић из Српске Црње донирала је пригодан поклон и новчана средства за куповину лап топа. Наставничко веће СШ "Ђура Јакшић" Српска Црња изражава велику захвалност породици Зечевић на доброј вољи и сарадњи.

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2019/2020. ГОДИНЕ

Додељене награде ученику генерације, Вујасиновић Наташи:


  • -школа је ученицу наградила књигом
  • -општина комплетом књига;
  • - престолонаследник торбом и књигом;
  • -одељенски старешина пригодним поклоном;
  • - фирма ЗЗ "ПЛАСТ" донирала је новчана средства за куповину лап-топа.

ДОДЕЉЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ У ОПШТИНИ НОВА ЦРЊА

Најбољи ученици наше школе су традиционално били на пријему код председника општине, Владимира Бракуса. Они су награђени књигом за одличан успех (5,00) и примерно владање.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА БУДУЋЕ УЧЕНИКЕ НАШЕ ШКОЛЕ

Ученици првог разреда који 9.7. и 10. 7. 2020. године долазе на упис у нашу школу обавезно морају имати маску приликом уласка у зграду и за време боравка у просторијама школе.

"СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ"

У четвртак 25.6.2020. године, ученица наше школе, Звекић Тамара, снимила је тизер за смс гласање и телевизијски пренос "СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ". Она ће по други пут представљати Општину Нова Црња на овом такмичењу. Овога пута њу ће красити боје Аустралије. Подржимо Тамару.

КУДА ПОСЛЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

РАСПОРЕД ЧАСОВА У ТОКУ ВАНДРЕДНОГ СТАЊА

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Распоред наставе на РТС-у можете пратити на следећем линку: https://www.rasporednastave.gov.rs

Сва даља упутства ћете добити од одељенских старешина. Такође, све нова упутства и информације биће ажуриране на сајту школе.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И ЗАПОСЛЕНЕ

У недељу 15.3.2020. године проглашено је ванредно стање на територији Републике Србије. У понедељак 16.3.2020. школе обустављају рад до даљњег. Све неопходне информације и даље инструкције, родитељи и ученици ће благовремено добијати од одељенских старешина. Такође, информације могу пратити и на сајту школе.

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА "ПУТОКАЗИ"

У четвртак 5.3.2020. године ученици IV3, IV2 и III1 су у пратњи одељенских старешина и педагога школе били на сајму образовања "Путокази" у Новом Саду.

РАСПОРЕД ЗВОЊЕЊА У ПЕРИОДУ НАДОКНАДЕ ЧАСОВА

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И ЗАПОСЛЕНЕ

Од понедељка 2.3.2020. године почиње надокнада часова који су изгубљени у периоду од 12.2.2020.до 21.2.2020. Настава почиње нултим часом у 7:05, а завршава се осмим часом у 13:10. Полазак аутобуса је померен у доласку за пет минута раније из правца Итебеја, Александрова, а из правца Кикинде за 10 минута раније. Повратак ђачких аутобуса је у 13:15. Одељенске старешине ће сваког петка ученицима давати распоред надокнаде за наредну недељу.

ПРЕДАВАЊЕ ЦРВЕНОГ КРСТА

11.2.2020. године, стручни сарадник Црвеног крста, Никола Толчин, одржао је предавање на тему историјата црвеног крста, права и обавеза волонтера. На тај начин је обележено 144 године постојања Црвеног крста.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И ЗАПОСЛЕНЕ У ШКОЛИ

Због ширења епидемије грипа Покрајински секретаријат за образовање донео је одлуку да се настава обустави у периоду од 12.2.2020. године до 21.2.2020. године. Први радни дан је понедељак 24.2.2020. године. Настава ће се одвијати у послеподневној смени.

ПОСЕТА СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

10.02.2020.године у Српском народном позоришту у Новом Саду, ученици наше школе гледају представу "Госпођа министарка".

НОВИ ТЕЛЕВИЗОР У КАБИНЕТУ ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК

СВЕТОСАВСКA ПОВЕЉА

27.01.2020. године председник општине Нова Црња, Владимир Бракус, уручио је директорима школа са територије општине Светосавску повељу.

СВЕТОСАВСКИ БАЛ

27.01.2020. године у организацији локалне самоуправе приређен је Светосавски бал за просветне раднике са територије општине.

ИСПРАЋАЈ СЛАВОЉУБА ВРЕБЦА У ПЕНЗИЈУ

23.12.2019. године испратили смо у пензију нашег помоћног радника, Вребац Славољуба. Тог дана организовано је дружење и са осталим колегама пензионерима.

ДОДЕЛА ПАКЕТИЋА ЗА ДЕЦУ РАДНИКА ШКОЛЕ

24.12.2019. године додељени су пакетићи деци радника школе.

СЕМИНАР ЗА ЗАПОСЛЕНЕ

4.12.2019. године одржан је семинар за запослене на тему "Оцењивање у функцији ефикасне наставе и учења".

ПРЕДАВАЊЕ ВОЛОНТЕРА ЦРВЕНОГ КРСТА

0д 2.12. до 6.12. 2019. године волонтери Црвеног крста одржали су у оквиру ЧОС-а предавање ученицима наше школе на тему "Очување репродуктивног здравља".

ЧАС ХЕМИЈЕ

  • У петак 22.11.2019. године ученици другог разреда гимназије заједно са професорком хемије, Милицом Алексић, су на часу хемије изводили лабораторијске вежбе и на тај начин применили претходно стечена теоретска знања.

МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ - ОБУКА УЧЕНИКА

У уторак 5.11.2019. ученици наше школе имали су обуку у оквиру пројекта "ПУТУЈУЋИ ШКОЛСКИ БИОСКОП" у организацији СЛОБОДНЕ ЗОНЕ.

УРЕЂЕЊЕ ШКОЛСКОГ ПРОСТОРА

На иницијативу тима за самовредновање школе, ЕТОСА, 5.11.2019. године уређен је хол школе.

УРЕЂЕЊЕ ШКОЛСКОГ ПРОСТОРА

На иницијативу руководиоца ЕТОСА, Душице Шуковић Марјановић, у уторак 5.11.2019. године уређено је степениште школе.

ТУРНИР У ШАХУ

У школској библиотеци одржава се такмичење у шаху за ученике у терминима спортске секције.

ПРЕЗЕНТЦИЈА ЕДУКОНСА

У четвртак, 31.10.2019. године представници Универзитета Едуконс презентовали су нашим матурантима своје студијске програме.

КОЛЕКТИВНА ПОСЕТА БИОСКОПУ

У уторак, 29.10.2019. године, ученици наше школе били су на пројекцији филма "Војна академија" у организацији Културног центра.

ЈЕСЕЊИ КРОС

На стадиону ФК "Будућност" у Српској Црњи одржан је јесењи крос за ученике наше школе. Након тога на теренима у школском дворишту одиграо се турнир у малом фудбалу.

НОВИ ЂАЧКИ АУТОБУСИ

У сарадњи са локалном самоуправом и ЈКП 8. август обезбеђени су нови ђачки аутобуси за ученике путнике у нашој школи.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "ВОЈВОЂАНСКЕ ПРИЧЕ" ИЛИЈЕ ТУШИЋА

У оквиру Сајма културе чији је организатор Културни центар промовисана је књига Илије Тушића "Војвођанске приче".

НОВЕ КЛУПЕ У КАБИНЕТУ ЗА СРПСКИ