Пријем у Белом двору

Ученик генерације, Срђан Шуковић, је 29.06.2018. године био на пријему у Белом двору код престолонаследника Карађорђевића.

пРИЈЕМ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НОВА ПРИЈЕМ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НОВА ЦРЊA

28.06.2018.године предсеник општине Нова Црња организовао је пријем ученика који су остварили запажен успех на такмичењима, као и за носиоце Вукових диплома у просторијама општине.

Обавештење за ученике

Распоред поправних испита - августовски испитни рок

Календар рада до 31.08.2018.

Пријем у Зрењанину

У Барокној сали у градској кући у Зрењанину организован је пријем ученика који су освојили једно од прва три места на републичком такмичењу. Нашу школу је представљала ученица Марија Опачић са својом предметном професорком Душицом Шуковић Марјановић. Марија је у Сремским Карловцима освојила треће место на Књижевној олимпијади.

Обавештење за ученике

Свечани пријем у Општини Нова Црња за ученике који су остварили запажене резултате на такмичењима, као и за носиоце Вукових диплома, биће 28.06.2018. за следеће ученике:

 1. Вујасиновић Наташу
 2. Дацин Дијану
 3. Ећим Ану
 4. Зечевић Милану
 5. Карањанц Маријану
 6. Лаковић Милицу
 7. Милошевић Мају
 8. Опачић Марију
 9. Трикић Бранку
 10. Рацков Дејана
 11. Шуковић Срђана

За ученике је организован превоз до Нове Црње 28.06.2018. у 09:30 часова ће аутобус бити испред школе. Ученици нека се окупе испред школе у 09:20 часова.

Обавештење за ученике и запослене у школи

У четвртак, 21. јуна 2018. године, настава ће се одвијати у преподневној смени са почетком у 7:30 сати. Одржаће се пет часова, а аутобуси са стајалишта полазе у 12:00 сати.

Школа од четвртка ради у преподневној смени, а ђачки аутобуси неће саобраћати до уторка 26. јуна 2018. године.

У уторак, 26. јуна 2018. године, обавиће се подела сведочанстава за ученике I, II и III разреда у 10 сати.


За ученике путнике обезбеђен је ђачки превоз:

 • Аутобус из Српског Итебеја креће у 8 и 45 сати
 • Аутобус из Банатског Двора креће у 9 сати
 • Аутобус из Војвода Степе креће у 9 и 15 сати
 • Аутобус из Радојева креће у 9 и 30 сати
 • Аутобус из Кикинде креће у 8 и 45 сати

Повратак свих ђачких аутобуса предвиђен је за 11 и 30 сати.


Свим ученицима желим пријатан летњи распуст.

Директор школе

Ђачка приредба

Поводом завршетка школске године, ученици су организовали приредбу у којoј су учествовали: школски хор под вођством вероучитеља Костантина Коматовића, драмска секција са представом "Радован III" под вођством професорице Шуковић Марјановић Душице и ученица Маја Милошевић са монологом, који је био праћен звуцима виолине коју је свирао професор Атила Видач.

Ученик генерације 2017/2018. године

На седници наставничког већа,за ученика генерације школске 2017/2018. године изабран је ученик гимназијског одељења, Срђан Шуковић.

Међународно такмичење из математике Кенгур

На међународном такмичењу из математике Кенгур, које је одржано 10. јуна у Крагујевцу, ученици Дејан Рацков и Срђан Шуковић освојили су сребрне медаље.

Матура 2018. године

У петак, 1. јуна 2018, године, одржана је матурска свечаност. Након дефилеа у Српској Црњи, матуранти су са професорима уживали у остатку вечери у Итебеју, ресторану "Мркшићеви салаши".

Једнодневни излет

У четвртак, 31. маја 2018. године, ученици и професори наше школе су имали једнодневну екскурзију и посетили су Палић и Суботицу.

Панои матураната

Трубачи за матуранте

Дана 24.05.2018. године, матуранти наше школе су прославили последњи наставни дан уз трубаче.

"Колико се познајемо"

Наташа Вујасиновић, Драгана Вујаклија и Бранка Трикић су представљале нашу школу на квизу "Колико се познајемо" у Кањижи. Наташа и Бранка су успеле да се квалификују на полуфинално такмичење у Новом Саду. Емисије ће бити емитоване на РТВ.

Отворена врата школе

Ученици осмих разреда из Руског Села, Нових Козараца и Банатског Великог Села у пратњи професора посетили су 14.05.2018. нашу школу у оквиру "Отворених врата школe".

Подршка реализацији пројекта "Матура 2018."

Помоћник командира ПС Нова Црња Зоран Иванић,саобраћајни полицијски службеник, криминалистички полицајац (оперативни службеник) су 15.05.2018. одржали предавање матурантима са циљем унапређења безбедносне културе и заштите ученика током матурске вечери.

Свечана додела диплома

На свечаној додели диплома у Карловачкој гимназији, ученици наше школе, Марији Опачић IV3 и професорки српског језика Душици Шуковић Марјановић додељене су диплома и награде за освојено треће место на републичком такмичењу из српског језика.

Републичко такмичење из српског језика

На републичком такмичењу из српског језика одржаном у Карловачкој гимназији учествовале су ученице Милица Лаковић I3 и Марија Опачић IV3, а Марија је освојила треће место.

Посета куће Ђуре Јакшића

Након посете наше школе, ученици основних школа општине Житиште су посетили музеј, кућу Ђуре Јакшића, а ужину им је обезбедило удружење жена "Ђура Јакшић" из Српске Црње.

Отворена врата школе

У петак, 11. маја 2018. године, ученици основних школа општине Житиште посетили су нашу школу.

Турнир у фудбалу

Завршен је турнир у фудбалу, а победник турнира је IV3.

Крос РТС - а

11. маја 2018. године, у 10 часова одржан је крос РТС - а.

Посета Скупштини општине

У уторак, 8. маја 2018. године, ученички парламент наше школе је посетио Скупштину општине Нова Црња.

Руска чајанка

Дана 17. априла 2018. године одржана је руска чајанка са матурантима, што представља традицију гимназијских одељења наше школе.

Обавештење

Групно фотографисање ученика по разредима обавиће се 18. маја 2018. године у школском дворишту.


Цена фотографија:

 • мањи формат 100 динара
 • већи формат 150 динара

Колектив заједно и ван зборнице!

Турнир у фудбалу

У петак, 27. априла 2018. године, после пролећног кроса, на терену у школском дворишту, одржан је турнир у малом фудбалу.

Пролећни крос

У петак, 27. априла 2018. године, одржан је пролећни крос.

Обавештење

У четвртак, 10. маја 2018. године за време четвртог часа одржаће се састанак ученичког парламента.

У знак добре сарадње

Полазник летњег семинара ИС Петница

Ученик I3 Симо Еремић позван је да присуствује летњем семинару техничких наука који ће се одржати у Петници од 17. до 27. маја 2018. године.

Дипломе за такмичење Књижевна олимпијада

Ученицама Марија Опачић IV3 и Милица Лаковић I3 су добиле диплому за освојено друго место, а Милица Перић III3 такође је добила диплому за освојено треће место на окружном такмичењу из књижевности.

Предавање Црвеног Крста

Волонтери Црвeног Крста општине Нова Црња су у току прошле недеље одржали предавања ученицима наше школе на теме везане за Промоцију Хуманих Вредности.

Турнир у малом фудбалу

У току је турнир у малом фудбалу.

Фотографисање матураната

У четвртак, 19. априла 2018. године, матуранти наше школе су се фотографисали за матурске албуме.

Промоција школе у Општини Нова Црња

У току претходне недеље, тим за маркетинг школе промовисао је нашу школу у основним школама у општини Нова Црња. Осмацима поменутих школа презентовани су образовни профили које нудимо: гимназија - општи тип (30), економски техничар (30) и трговац - трећи степен (30).

Такмичење из књижевности - књижевна олимпијада

Ученице Марија Опачић IV3 и Милица Лаковић I3 освојиле су прво место на окружном такмичењу из књижевности и пласирале се на републичко такмичење.

Републичко такмичење из енглеског језика

Ученик четврте године гимназије, Дејан Рацков, је освојио пето место на републичком такмичењу из енглеског језика, а такође је учествовао и Срђан Шуковић.

Окружно такмичење из математике

Ученику четвртог разреда гимназије, Срђану Шуковићу, додељена је диплома за освојено треће место на окружном такмичењу из математике.

Маркетинг школе - упис у школску 2018/2019. годину

У току марта месеца, тим за маркетинг наше школе обишао је основне школе у општинама Житиште и Кикинда, а у априлу планиране су посете школама у нашој општини. Осмацима поменутих школа презентовани су образовни профили које нудимо: гимназија - општи тип (30), економски техничар (30) и трговац - трећи степен (30).

Такмичење из енглеског језика

Окружно такмичење из енглеског језика одржано је у Економској школи у Зрењанину, дана 18. марта 2018. године. Пласирали су се на републичко такмичење: 1. Срђан Шуковић - прво место 2. Дејан Рацков - друго местo

Промоција факултета

У уторак, 27. марта 2018. године, Технички факултет "Михајло Пупин" из Зрењанина презентовао свој програм матурантима. У среду, 28. марта 2018. године, Висока школа струковних студија за образовање васпитача из Кикинде представила свој програм за упис на студије у школској 2018/2019. години.

Обавештење за ученике и запослене

Пролећни распуст за ученике и запослене почиње у петак, 30. марта 2018. године, и завршава се у понедељак, 9. априла 2018. године. Последњи наставни дан пре почетка пролећног распуста је четвртак 29. март 2018. године а први наставни дан после распуста је уторак, 10. април 2018. године и настава ће се одвијати у послеподневној смени са почетком у 13:30 сати. Свим ученицима и запосленима честитам ускршње празнике, директор школе Најдан Стојичић

Турнир у одбојци 2018. године

У петак, 23. марта 2018. године, одржан је турнир у одбојци између одељења I3 и III2, а победник је одељење III2.

Предавање у конгресном центру "Мастер"

Председник ученичког парламента наше школе, Маја Милошевић и педагог Марија Гајинов присуствовале се у Конгресном центру "Мастер" дискусији на тему: Значај ПИСА тестирања у процесима модернизације васпитно-образовног система.

Сајам образовања "Путокази"

Ученици завршних разреда су у пратњи професора у петак 09. марта 2018. године посетили 13. Међународни сајам образовања "Путокази" и информисали се о могућностима даљег школовања.

Војна академија

07. марта 2018. године, Војна академија из Београда представила је свој програм за упис на студије у школској 2018/2019.

Турнир у одбојци 2018. године

У току је турнир у одбојци 2018. године.

Обележен 8. март у колективу школе

У просторијама школе обележен је 8. март, међународни дан жена.

Крв живот значи

У медијатеци школе, 05.марта 2018. године, Мирјана Марсенић испред Црвеног Крста одржала матурантима предавање на тему промоције добровољног, анонимног и ненаграђеног давалаштва крви у оквиру пројекта "Крв живот значи". Једночасовно предавање изазвало је велико интересовање код ученика а неки од њих прикључили су се акцији и дали крв у просторијама Месне заједнице у Српској Црњи, 07.марта 2018. године. Прикључите се и Ви, ако сте пунолетни, здрави и вољни да неком помогнете!

Такмичење из математике

Ученици четвртог разреда гимназије, Срђан Шуковић и Дејан Рацков су учествовали на регионалном такмичењу из математике. Срђан Шуковић је заузео прво место и пласирао се на републичко такмичење. Док се Дејан Рацков похваљује за освојено друго место.

Финале у баскету 2018. године

У петак, 2. марта 2018. године, одржано је финале у баскету, између одељења II2 и III2. Победник турнира је одељење III2.

Турнир у баскету 2018. године

Обавештење

Сретење - Дан државности Србије, који пада у четвртак и петак, 15. и 16. фебруара 2018. године, су нерадни и ненаставни дани. После празника, први наставни и радни дан је понедељак, 19. фебруар 2018. године у поподневној смени са почетком у 13:30 сати.

Нови полазник ИС Петница

Ученик I3, Еремић Симо позван је на зимски семинар техничких наука у оквиру ИС Петница од 11.04. 2018. до 17.04.2018.

Обавештење

У четвртак 08.02.2018. за време четвртог часа одржаће се ученички парламент.

Светосавски бал

У петак, 26. јануара 2018. године, у ресторану "Грофов Мерак" у Српској Црњи је одржан традиционални Светосавски бал просветара из Општине Нова Црња.

Распоред писмених провера

Нови распоред часова

Распоред додатног и допунског рада у току распуста

Oбавештење за ученике и запослене

 • У петак, 22. децембра 2017. године, завршава се прво полугодиште. Тог дана, после четвртог часа, ђачки аутобуси крећу са аутобуског стајалишта у 17:15 сати.
 • Зимски распуст почиње у понедељак, 25. децембра 2017. године, а завршава се у петак 12. јануара 2018. године. Ученицима школе желим пријатан зимски распуст.
 • У уторак, 26. децембра 2017. године, у 10:00 сати обавиће се подела ђачких књижица ученицима.
 • За ученике путнике је обезбеђен ђачки превоз:
 • аутобус из Српског Итебеја полази у 8:15 сати
 • аутобус из Банатског Двора полази у 9:00 сати
 • аутобус из Војвода Степе полази у 9:00 сати
 • аутобус из Радојева полази у 9:30 сати
 • аутобус из Кикинде полази у 9:00 сати
 • Повратак ђачких аутобуса, са аутобуског стајалишта је у 11:00 сати.
 • За време зимског распуста, школа ће реализовати додатни рад са ученицима, и обавезни допунски рад са ученицима. О броју часова, обухвату ученика и распореду извођења додатног и допунског рада са ученицима, ученици ће бити обавештени у дану поделе ђачких књижица.
 • Друго полугодиште почиње у понедељак 15. јануара 2018. године. Настава ће се одвијати у преподневној смени са почетком у 7:30 сати.
 • Ученицима и запосленима школе честитам божићне и новогодишње празнике!
Директор школе Љубомир Жежељ

16 дана активизма против насиља над женама

Чланови тима за вршњачко насиље су поводом обележавања 16 дана активизма против насиља над женама одржали предавања свим ученицима наше школе.

1. децембар - Дан против ХИВ-а

Вршњачки едукатори Црвеног крста, наши ученици, одржали презентацију поводом обележавања Светског дана борбе против сиде на холу школе.

Хуманитарна акција

На иницијативу ученичког парламента успешно је реализована хуманитарна акција за Мајкић Ђорђа.

Вршњачко предавање о саобраћају

Од 20.11.2017. до 24.11.2017. одржано је вршњачко предавање о саобраћају за ученике наше школе.

Educons

Дана 27.11.2017. одржана је презентација приватног факултета EDUCONS из Сремских Карловаца.

Орезивање ружа

Дана 28.11.2017. у оквиру Еколокшке секције орезиване су руже.

Библиотека

У новембру месецу школска библиотека је обогаћена новим насловима. Књиге су поклон Народне библиотеке Србије!

Хуманитарна акција

Ученички парламент је покренуо хуманитарну акцију прикупљање средстава за лечење Мајкић Ђорђу, ученику наше школе.

Озелењавање школског дворишта

Дана, 16.11.2017. одржано је озелењавање школског дворишта уз помоћ чланова еколошке секције коју води професорка биологије Јелена Михајловић.

Безбедност у саобраћају

У четвртак, 16.11.2017. за време четвртог и петог часа, у медијатеци, одржано је предавање на тему "Безбедност у саобраћају" за чланове вршњачког тима за борбу против насиља.

Дан просветних радника

Дана 08.11.2017. у нашој школи пригодно је обележен "Дан просветних радника".

Позоришна представа

У среду, 25.10.2017. ученици завршних разреда одгледали су позоришну представу "Урнебесна комедија" у Српском народном позоришту у Новом Саду. Пре позоришне представе посетили су студентски центар Кампус.

Сајам књига

У уторак, 24.10.2017. запослени наше школе су колективно посетили 62. Међународни београдски сајам књига.

Семинар за запослене

У понедељак, 23.10.2017. у просторијама школе одржан је семинар за запослене под називом "Искористи час" .

"Југов самостални корак"

Ученички парламент успешно је окончао хуманитарну акцију прикупљања средстава "За Југов самостални корак". Прикупљена средства су уплаћена на рачун Хуманитарне организације "Буди хуман".

Јесењи крос

Дана 06.10.2017. године одржан је јесењи крос на стадиону фудбалског клуба "Будућност".

Матурска екскурзија

Одржана је екскурзија за матуранте наше школе у периоду од 28.09. до 30.09.2017. Смештај вила "Александар" Орашац.

Распоред писмених провера и постигнућа ученика

Електронско обавештење

Ученици задужени за електронско обавештење су: Ећим Ана Перић Милица

Ученички парламент

Дана 14.09.2017. одржана је конститутивна седница ученичког парламента.