Свечано уручење диплома

Свечано уручење диплома матурантима наше школе у Српској Црњи.

Хуманитарна помоћ

Ученици и запослени СШ "Ђура Јакшић" сакупили хуманитарну помоћ за угрожене у поплавама.

Активности Црвеног Крста

Учешће наших ученика у активностима Црвеног Крста, МЗ Српска Црња и Општине Нова Црња.

Хуманитарна помоћ

Хуманитарна акција ученика и запослених у СШ "Ђура Јакшић"
- слање СМС порука -

100-годишњица Првог светског рата

У галерији родне куће Ђуре Јакшића у Српској Црњи, ученици наше школе и запослени присуствовали су предавању поводом обележавања 100-годишњице Првог светског рата. На пву тему говорио је доктор Милан Мицић.

Отворена врата школе

Посета ученика осмих разреда са територије Општине Житиште у оквирз Отворених врата школе.

Повеља о сарадњи

Потписана повеља о сарадњи наше школе са Српском теоретском гимназијом из Темишвара.

Екскурзија

Српска Црња - манастир Велика Ремета - манастир Гргетег - манастир Крушедол - Сремски Карловци - Српска Црња

'Колико се познајемо'

Ученици СШ "Ђура Јакшић" остварили запажене резултате у квизу "Колико се познајемо".

Посета др Бојана Пајтића

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и председник општине Нова Црња Пера Миланков обишли су Средњу школу "Ђура Јакшић".

Бесплатан превоз

Бесплатан превоз за све ученике - путнике са територије општина: Нова Црња, Житиште и Кикинде.

„Спорту приђи - дрогу заобиђи“ - списак ученика који су присуствовали предавању

  одељење: 1 одељење: 2 одељење: 3
I Ољача Дарко
Берта Марија
Ковачевић Александар
Стојаковић Данијела
II Страињев Дијана
Секошан Давид
Габоров Стефан
Радић Марија
Марков Давид
Билић Стефан
Владулов Милица
Тополић Никола
Србобран Ђурица
III Радаковић Татјана
Мијатовић Јован
Мијин Стефан
Влајков Николета
Шарчев Жељко
Ујвари Игор
IV Кузмановић Весна
Тодоровић Жељко
Перин Жарко
Зечевић Душка
Прокин Александар
Кушић Маринко

„Спорту приђи – дрогу заобиђи“

Омладинску волонтерску акцију под називом „Спорту приђи дрогу заобиђи“ спроводи омладинска неформална група „WAKE UP“ у оквиру програма „МЛАДИ СУ ЗАКОН – Средњобанатски округ“, финансира је Министарство омладине и спорта Републике Србије . Општи циљ пројекта је очување и унапређење здравља младих, смањење ризика и водећих поремећаја здравља. Пројектом се промовишу здрави и безбедни стилови живота и учесници пројекта се обучавају за самостално извођење корективних вежби ради унапређења здравља. Реализацијом пројекта јача се воља, подиже свест, мотивише и социјализује личност младих кроз низ колективних активности. У медијатеци школе, 13.09.2013. године у 1015 сати, почело је једносатно предавање које је подељено у две етапе. Предавању је присуствовало 25 ученика свих разреда и свих образовних профила. Први део предавања одржао је Иванић Зоран испред полицијске управе Нова Црња и говорио о последицама коришћења психоактивних супстанци, алкохолизму и наркоманији. Други део предавања одржао је Марјановић Маринко који је говорио о штетном дејству супстанци које се користе у бодибилдингу и теретанама. Са ученицима били су професор руског језика Тамара Баста и педагог Гајинов Марија. Другог дана, 20.09.2013. године, предавање је одржао Марјановић Маринко испред канцеларије за младе, Српска Црња и члан овог удружења а бивши ученик Матијашевић Данијел. Говорили су о исхрани, правилном дозирању и врсти хране која се уноси у организам, гојазности, булимији и анорексији. Од ученика је захтевано да буду активно укључени у рад, да сарађују, коментаришу, постављају питања, дају примере из свог искуства и окружења и закључују на основу послушаног. Ученици су били заинтересовани за тему и задовољни предавањем.
Гајинов Марија, педагог

Постигнућа

Сара Шуковић, ученица другог разреда гимназије, учествовала је на окружном такмичењу из физике, а пласирала се на државно такмичење из математике.

Постигнућа

Похваљујемо Милицу Брборић која је остварила запажен резултат на републичком такмичењу из пословне економије, одржаног у Бору 12. и 13. априла. Такође похваљујемо Сару Шуковић, која је учествовала на окружном такмичењу из физике и државном такмичењу из математике!